'Over het meisje achter de camera'

Wat gaaf dat je op deze site kijkt! 

Mijn naam is Joanne, ik ben 20 jaar en ik ben ontzettend enthousiast over fotografie. Dit is begonnen toen ik op mijn 14e mijn eerste camera kocht en langzamerhand is deze hobby steeds groter geworden. Eerst waren het alleen vakantiekiekjes, later is dit uitgegroeid tot af en toe een vriendin op de foto zetten, en toen had ik opeens mijn eerste echte betaalde fotoshoot. Ook heb ik 2 verschillende cursussen gevolgd over fotografie. Een cursus portretfotografie in Nederland, daarnaast heb ik een modelfotografie cursus gedaan bij de LIOP in London.

Ik vind het ontzettend leuk om fotoshoots te doen, ik vind het leuk om niet alleen de mensen zo goed mogelijk op de foto te krijgen, maar ook om de band tussen mensen te kunnen vastleggen. Bij iedere groep mensen is dit verschillend, dit maakt dat elke shoot weer anders is, veel te leuk.

Ik probeer zoveel mogelijk tijd in fotografie te steken, waar dit mogelijk is. Dit doe ik bijvoorbeeld door actief te zijn op instagram, zo heb ik  twee accounts voor fotografie. Een voor mijn fotoshoots die ik hier ook deel, mijn een tweede account is voor vrij werk; dit zijn foto’s of fotoseries met een bepaald thema erachter, dit zijn meestal zelfportretten. Ik vind het heel fijn om bijvoorbeeld bepaalde thema’s, dingen die ik ergens tegenkom of verhalen die ik hoor om te zetten in een foto of fotoserie. Deze site is voor de fotoshoots die ik voor mensen doe, niet voor mijn vrije werk. Als je daar meer van wil zien, kun je kijken op instagram; PicturesByJoanne.

Wil je meer lezen of zien over fotoshoots? Lees dan vooral verder op de site. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar mijn werkwijze? Klik dan hier:

Lieve woorden

"We hebben genoten van de loveshoot die Joanne van ons heeft gemaakt! Het was echt ontspannen, al zijn wij allebei geen fan van op de foto gaan. Joanne heeft goede ideeën en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. We zijn ontzettend blij met het resultaat!"
Gerdine Kleermaker en Seth Leenman
Loveshoot
"Voor de verjaardag van mijn vriendin heb ik een fotoshoot gedaan bij Joanne. Wat was dat leuk! Er hing een hele ontspannen sfeer, en we konden lekker onze gang gaan. Joanne heeft leuke fotoideeën, en het resultaat is precies zoals we wilden. Aanrader!"
-
Vriendinnenshoot
Joanne maakt mooie foto's! Ze denkt mee en staat ook open voor andere foto ideeën!
Dieke Verkuijl
Familieshoot
Een shoot met Joanne is een goed idee, altijd. En dat zeg ik niet alleen omdat ze getalenteerd is, of omdat ze zo'n leuk mens is, het fijnste vind ik dat het zo chill is. Geen druk of hoge verwachtingen, ze probeert alles, blijft positief, staat open voor andere ideeën, moedigt aan en dat geeft een hele fijne sfeer om haar heen. En ik denk dat allemaal heel belangrijke eigenschappen zijn om de leukste, mooiste en spontaanste foto's te krijgen.
Hanna Koetsveld
Portret
Echt complimenten! Joanne zorgde tijdens het foto's maken voor een ontspannen sfeer, waardoor de fotoshoot zelf een leuke ervaring was. Daarbij zijn we ook nog eens heel blij met het eindresultaat! Verder werden alle gemaakte afspraken (op tijd) nagekomen. Kortom, we zijn dik tevreden!
Broer en zus, brother and sister, familyshoot, family, familie, familiehshoot
Femmy Koops
Familieshoot