Over mijn tarieven

Het is weer tijd voor een nieuwe blog!

De vorige keer heb ik heel wat aanpassingen gedaan en heb ik hier een blog over gemaakt. Zo heb ik bijvoorbeeld een nieuw instagram account aangemaakt voor mijn andere soort foto’s. Ik hoop hierdoor deze twee dingen iets meer apart te kunnen zetten, en in beide accounts op iets anders te kunnen focussen.

Ook heb ik mijn tarieven aangepast. Ik heb een stukje eronder geschreven over waarom mijn tarieven eigenlijk zijn wat ze zijn, hier wilde ik nog wel wat meer over schrijven. Dit is ook waarom ik in mijn vorige blog geschreven heb dat ik hier in een nieuw blog nog op terug zou komen, dus dat ga ik nu doen.

Tarieven kiezen is namelijk iets wat ik heel erg moeilijk vond. De vorige keer heb ik mijn hele gezin mee laten kijken en laten goedkeuren. Deze keer heb ik, wel met een tip van mijn familie, het zelf uitgerekend.

Zo heb ik opgeschreven welke kosten ik maak en hoe lang ik eigenlijk bezig ben met een shoot, want dat is wel handig om te weten. Daardoor kon ik kijken naar een uurloon. Met een shoot ben ik namelijk ook langer bezig dan alleen de shoot zelf.

Er zijn nog meerdere dingen bij een shoot die erbij komen en tijd kosten. Zo heb ik voor de shoot al contact met u, dan is het eerste wat afgesproken wordt meestal de datum en locatie. Hierna ga ik ideeën bedenken en bij elkaar zoeken, zodat we samen kunnen kijken of dit ook is wat u in gedachten had voor de shoot.

Op de dag van de shoot zelf hebben we reistijd en de tijd van de shoot zelf. Na de shoot ga ik, verdeeld over verschillende momenten, eerst aan de slag met de foto’s doorkijken en de wat minder leuke verwijderen. Dit doe ik in meerdere rondes, zodat de beste foto’s overblijven. Deze foto’s ga ik hierna nog bewerken en als laatste stuur ik het op naar u.

Dit is dus heel wat meer dan alleen de tijd dat ik de foto’s aan het maken ben. Want stel, u wil bij mij een loveshoot doen, dit kost tachtig euro. U betaalt dit dan niet alleen voor dat ene uur dat ik de foto’s maak. Voor de shoot zelf ga ik al voor u bezig, en na de shoot ben ik ook nog heel wat tijd kwijt. Hierdoor betaalt u het hele bedrag voor ongeveer zeven tot acht uur werk.

Ik hoop dat ik wat dingen duidelijker heb kunnen maken voor u/jullie. Als u hier vragen of opmerkingen over heeft, neem dan vooral contact op met me!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *