Mijn werkwijze en mijn tarieven

Mijn werkwijze

Voor de shoot

Ontzettend leuk als je mij vraagt als fotografe voor uw fotoshoot. Voor de shoot hebben we altijd al even contact. Zo kijken we samen naar wat voor een fotoshoot je precies zou willen, als we dit weten kunnen we ook een locatie en tijd afspreken. Ook kun je vast je mailadres sturen, die heb ik later nodig.
Hierna ga ik aan de slag met een bord op Pinterest. Ik maak een verzameling foto’s met verschillende ideeën die mij leuk zouden lijken voor de shoot. Hier hoor ik graag je mening over, zo komen we uit op een idee waar je tevreden mee bent. Mocht je zelf leuke ideeën hebben, mag je ze altijd doorsturen, graag zelfs! Eigen inbreng vind ik superleuk, ik kan dan eventjes kijken wat ik ermee kan doen.

 

De shoot zelf

Van de shoot probeer ik altijd een gezellige tijd te maken. Dat het meer is dan alleen eventjes op de foto gaan, snel een lach op je gezicht, en door. Hierdoor hoop ik dat je na de shoot niet alleen de foto’s eraan overhoudt, maar ook leuke herinneringen. Dit zie je dan ook terug in de foto’s, dat je op je gemak en ontspannen bent.

Ik heb geen vaste tijd hoe lang een shoot duurt. Over het algemeen is het ongeveer rond een uur lang, maar dit kan korter of langer duren. Dit is zodat we geen stress krijgen over tijd, en we gewoon kunnen stoppen als we het idee hebben dat we het kunnen afronden, omdat er bijvoorbeeld genoeg goede foto’s tussen zitten. 

Na de shoot

Na de shoot ga ik thuis aan de slag met de foto’s. Ik maak altijd een selectie met de beste foto’s die gemaakt zijn. Zo krijg je alleen de goede foto’s, waardoor je niet zelf tien groepsfoto’s door moet zoeken naar de beste foto. Hierna bewerk ik deze selectie en doe ik nog een laatste check. De foto’s stuur ik door via WeTransfer, dit heb ik altijd binnen drie weken doorgestuurd. 

Verder krijg je van mij altijd de vraag of het goed is als ik de foto’s deel op mijn social media. Ik vind het belangrijk dat je er echt achterstaat als ik een foto van de shoot deel, dit doe ik dus ook niet als je aangeeft dat je dit liever niet zou willen.

Als je vragen hebt, twijfel dan vooral niet om contact met me op te nemen!

Mijn tarieven

fotografie, hondenfotografie, honden, dogs, dogphotography

Portret:                                €70,- *

Loveshoot:                          €80,- *

Kinderfeestje:                     €70,- *

Groepen tot 5:                   €90,- *

Groepen tot 10:               €110,- *

Grotere groepen: vanaf  €120,- *

family, familyphotoshoot, familie, familieshoot

*dit is exclusief reiskosten, dit is €0,30 per km, als de shoot verder weg is dan 10 km rondom Veenendaal

Over mijn tarieven

Ik krijg vaak vragen over mijn tarieven, of ze niet te hoog, of juist te laag zijn. Dit is waarom ik toch een kleine uitleg wilde geven hierover, omdat dat misschien wat meer duidelijkheid geeft. 

Ik heb deze prijzen uitgerekend door te kijken naar hoeveel uur ik gemiddeld bezig ben met een fotoshoot. Dit is namelijk niet alleen de fotoshoot zelf, maar ook de voorbereiding, de reistijd en het nabewerken. Dit verschilt per shoot, maar begint ongeveer bij 8 uur. Daarnaast heb ik bepaalde kosten, zoals bijvoorbeeld deze site, of fotografie apparatuur. 

Ben je op zoek naar een fotograaf voor iets wat niet op mijn tarievenlijst staat? Neem contact met me op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Contact opnemen is altijd vrijblijvend!

Mijn algemene voorwaarden

Om toch te zorgen voor duidelijkheid, hier een aantal algemene voorwaarden. 

  • Reiskosten worden betaald door de klant, voor de shoot is hiervoor een bedrag afgesproken. Dit is €0,30 per km, als de shoot verder weg is dan 10 km rondom Veenendaal.
  • We spreken samen af of de foto’s gebruikt mogen worden voor mijn social media & website. Dit wordt niet zonder je medeweten gedaan. Er is altijd de optie om mijn uitgekozen foto’s te keuren voordat ze online gezet worden.
  • De gestuurde foto’s zijn al door mij bewerkt, en mogen niet verder bewerkt worden door iemand anders.
  • Ik probeer de foto’s binnen drie weken op te sturen, dit doe ik via wetransfer. (Hiervoor heb ik je mailadres nodig, het zou fijn zijn als je die al voor de shoot zou willen doorgeven.)