Waarom ik foto’s zo belangrijk vind

Laatst hoorde ik: “”Kinderen worden zo snel groot, het is echt jammer dat we zo weinig foto’s hebben van het eerste jaar.” Dit is natuurlijk niet alleen met kinderen, we veranderen allemaal naarmate de tijd verstrijkt. We veranderen niet alleen zelf, maar onze relaties met mensen of dieren om ons heen veranderen ook. 

Ik vind het leuk om oude foto’s en fotoboeken door te kijken. Soms kun je dan samen herinneringen ophalen en voelt het een beetje alsof je teruggaat in de tijd, naar hoe het toen was. Dit is denk ik ook waarom ik foto’s zelf zo waardevol vind. Dit merk ik ook als ik een fotoshoot heb met mensen, ik wil deze mensen graag niet alleen foto’s geven, maar ook een leuke shoot en mooie herinnering voor later.

De fotoalbums die ik doorkijk, zijn grotendeels ingeplakt door mijn moeder. Zij heeft mijn hele leven lang foto’s van mij en mijn gezin uitgezocht, af laten drukken en ingeplakt, zodat we allemaal onze eigen fotoboeken hebben. 

Naast deze fotoboeken heb ik ook een aantal foto’s op mijn kamer hangen en staan, niet alleen voor decoratie, maar ook omdat ik weer wordt herinnerd aan leuke momenten als ik die foto’s zie. 

Ik heb sinds kort nieuwe foto’s op mijn kamer hangen. Ik kreeg een mailtje van Fotofabriek voor een kleine samenwerking. Zij zijn een bedrijf dat zich bezig houdt met fotoproducten. Zij hebben een setje retroprints naar mij gestuurd. Ik heb deze meteen een mooie plek gegeven op mijn kamer, zoals hiernaast te zien.

Naast retroprints kun je hier bij Fotofabriek voor veel meer dingen terecht. Zo kun je ook foto’s afdrukken, om deze bijvoorbeeld ook op te hangen, of te gebruiken voor een fotoboek inplakken. Het zou kunnen dat dat niet echt je ding is, al dat geknutsel, maar je kunt hier ook zelf een fotoboek maken, zo ben je niet uren bezig met foto’s inplakken, maar kun je het gewoon online in elkaar maken, net zo leuk!

Mocht u of jij benieuwd zijn geworden naar wat Fotofabriek nog meer doet, je kunt er namelijk voor nog veel meer dingen terecht, neem dan een kijkje op hun site. 

Heeft u of jij misschien interesse in een fotoshoot bij mij? Superleuk! Neem vooral contact op, dit kunt u of jij doen door een reactie hieronder te plaatsen, of stuur een mailtje naar info@joannekleermakerfotografie.nl. Dit is geheel vrijblijvend, we kunnen altijd even kijken naar de mogelijkheden. 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *